Младежи масово пушат трева в наргиле баровете

Смесват марихуаната с ароматния тютюн, комбинация с алкохол ги вкарва в болница

28.07.2016 | 22:40 Редактор: Тодор Петров
Младежи масово пушат трева в наргиле баровете

Младежи масово се събират по наргиле баровете и смесват ароматния тютюн с марихуана. Комбинацията е хит сред тийнейджърите в София, съобщават криминалисти.

Обикновено една група от 5 до 10 човека пушат от наргилето, в което е сложено топче марихуана. Собствениците на заведението не разбират за малкия трик, тъй като ароматният тютюн покрива специфичната миризма на марихуаната. По данни на столичната полиция най-често номерът се прави от ученици на 15-16 г., пише "24 часа". 

Често момчета искат да впечатлят момичета и за да им направят впечатление, слагат топчето трева в тютюна. След това никой от компанията не иска да остане по-назад и затова се включва в пушенето. Имало и случаи, в които тийнейджърите заедно с тревата пиели и алкохол. От такива комбинации няколко деца попаднали в болница.

Марихуаната остава най-популярната дрога в София. Цената ѝ е от десетина лева за грам до 30 лв. според вида и качеството. Българската например е по-евтина - около 10-15 лв., а холандската може да удари 30 лв.