Почина мъжът, паднал край Мальовица и Орловец

Той е умрял по пътя за болницата

25.07.2016 | 18:25 Редактор: Ирина Георгиева
Почина мъжът, паднал край Мальовица и Орловец

Починал е 55-годишният мъж, който падна в района между връх Мальовица и връх Орловец. Това съобщиха от УМБАЛ "Света Анна София" за "Фокус".

Мъжът е починал по пътя за болницата. Когато е пристигнал в лечебното заведение лекарите са констатирали смъртта му.

Припомняме, че спасителната акция с хеликоптер приклиючи около 16:30 днес. Мъжът падна в района между връх Мальовица и връх Орловец около 13:00 часа днес. 

Сигналът за инцидента е подаден от дъщерята на пострадалия. Тя се е свързала с ПСС, които са се обадили на спешния телефон на „Активна грижа“ - 0800 10 200. 

След поредния инцидент от ПСС апелират за повече внимание от страна на туристите, като и да не се подценяват условията в планината. 

"Планините в момента са пълни с туристи, което само по себе си е предпоставка за повече инциденти", отбеляза Емил Нешев и допълни, че честотата на инцидентите в последните три дни не е нормална за сезона. 

Основните причини за тях са подценяването на теренните условия и надценяването на собствените възможности от страна на туристите, посочи Нешев. Той посъветва хората, които са избрали да посетят планината да се запознават предварително с маршрутите и да си правят планински застраховки.