Никой не се грижи за "Корал", липсват елементарни условия за плажуване

Нужни са спасители и тоалетни, няма кой да събира боклука, алармира пред Bulgaria ON AIR сдружение "Да запазим Корал"

08.07.2016 | 08:37 Редактор: Тодор Петров
Никой не се грижи за

Вече 2 години плаж "Корал" е без концесионер, а наскоро депутатите решиха, че на тези територии не може да се извършва стопанска дейност. От сдружение "Да запазим Корал" обаче алармират, че никой освен тях не се грижи за плажа, а общината нехае.

"Държавата трябва да сложи спасители, да се почистват боклуците, да се поставят химически тоалетни. Морето явно е тяхната тоалетна", коментираха от сдружението пред Bulgaria ON AIR.

Хората на плажа се оплакват, че няма тоалетни и вода, като призовават от кметството да се заемат с почистването. Сигурността на плажа също е проблем и от сдружението признават, че често им се налага да бъдат спасители.

"Освен охраната е много сложно и с чистотата. Извозваме боклуците сами, наш човек всеки ден ги събира от плажа. Около 300 000 лева на година постъпват в общината за поддръжка и не се използват. Защо да не се запази този плаж и 1 км зад него да няма бетон? Защото ние се борим с укази и инвеститори", казаха още от "Да запазим Корал".

От общината отрекоха обвиненията и посочиха, че са почистили "Корал" на 1 март тази година. 

"Категорично е лъжа, че полуаваме такива пари за плажа. Общината е инвестирала повече пари, отколкото изобщо може да получи от концесия. Миналата година потстъпът към плажа струваше 20-25 000 лева", заявиха от общината за Bulgaria ON AIR.