Премиерът за учителските заплати: И майка ми беше учителка, знам ...

Той обясни, че кабинетът ще направи всичко, което може да се постигне за скок на парите на преподавателите

24.06.2016 | 17:28 Редактор: Ирина Георгиева
Премиерът за учителските заплати: И майка ми беше учителка, знам ...

Премиерът Бойко Борисов отново потвърди, че няма решение за увеличение на учителските заплати, но се ангажира да търси такова. Той припомни, че и майка му е била учителка и е запознат с проблемите на преподавателите.  

Въпросът за разминаването между него и просветния министър Меглена Кунева бе повдигнат отново от независимия депутат Георги Кадиев по време на днешния парламентарен контрол.  

"Моето уважение към българските учители, такова решение на Министерски съвет няма", каза премиерът. Той допълни и че увеличение на учителските заплати не е обсъждано, защото още е рано.

"Бюджетът го правим септември-октомври и в крайна сметка последната дума имате вие", обърна се Борисов към депутатите.  

Той отказа да коментира въпроса за министерски оставки и допълни, че за управлението на страната има коалиционно споразумение, което се спазва.  

"Да не драматизираме и да не говорим за оставка, оставката на Камерън е достатъчен шок", каза Борисов. "Повярвайте ми, оставката на Кунева няма да предизвика шок", репликира го Кадиев.  

Депутатът изчете колективния трудов договор, подписан от Кунева, в който се говори, че кабинетът ще работи за увеличението на депутатските заплати. "И ние ще работим", допълни Борисов.  

Премиерът обясни, че кабинетът ще направи всичко, което може да се постигне за скок на парите на преподавателите. 

"Майка ми беше начална учителка, още тогава казваше, че заплатите им са ниски, а по цял ден им се надува главата, децата палави...", спомни си премиерът и допълни, че още тогава заплатите са били ниски.

Четете още новини в Dnes.bg