Четвърти ден издирват 3-годишния Димо - от него няма и следа

То изчезна, докато семейството е брало липов цвят край село Смирненски

23.06.2016 | 13:46 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Четвърти ден издирват 3-годишното дете в гората край село Смирненски. То изчезна, докато семейството е брало липов цвят. Днес спасителните екипи ще претърсят отново гората, но този път разширяват периметъра към съседните ниви и черните пътища в района.

До момента не е открита никаква следа от момченцето. В търсенето се включват и нови доброволци, а от полицията заедно с общината оглеждат и други територии.

"Въпреки че е обхождано досега с дрон в нивите, които са в края на гората, малко е вероятно да е в нивите, но има такива черни пътища, които също са с доста храсти, дървета. Ще ги обходим и тях по-обстойно", съобщи инспектор Камен Колчевски, ОД на МВР-Русе

"Да си изпълнявам гражданския дълг, защото и аз имам деца, както един, всеки един нормален човек. Живеем с надеждата, надеждата последна умира в човека. Дано ...", добави доброволецът Ахмед Торлаков.

Опитни горски служители обаче не са оптимисти за крайния резултат.

"10% остават. Днеска вече е четвърти ден. То е дете, то жаждата, айде за хляб, ама за водата, много е горещо. Ако беше есенно време както е на хладно, по може, ама ... доста чакали има. Вълци туй-онуй няма де, ама чакали доста", добави Елиас Сюлейманов, който е бивш горски.

Родителите на детето също обикалят гората с надеждата да открият Димо. Те са разпитвани в полицията, за да се изяснят всички възможни версии за изчезването на момченцето.

"Как мога да си продам детето? Аз работя, изкарвам 20-30 лв. на ден! Изкарвам за мойте деца, как мога да си продам, всичко е лъжа ... не знам вече дали е отвлечено, не знам вече... Трябва да се открие, аз ще съм тук, докато се открие детето, аз ще съм тук", каза бащата на малкия Димо Емил Алексиев.

Издирването ще продължи през целия ден. Вчера търсенето беше преустановено в следобедните часове, заради високите температури.