Илиана Раева: Цвети не е в кома и се бори!

Момичетата посетиха гимнастичката ни в "Пирогов", днес й предстои много важна операция

22.06.2016 | 07:12 Редактор: Тодор Петров
Илиана Раева: Цвети не е в кома и се бори!

"Цвети не е в кома. Тя се бори!", обяви Илияна Раева, за да махне появилата се завеса за състоянието на световната шампионка Цветелина Стоянова.

"Бяхме при Цвети. Целият отбор, треньорите и нейният брат Найден. Не е вярно, че Цвети е в кома, тя се е събудила и състоянието ѝ се подобрява. Не можем да говорим с нея, видяхме я. Молим се. Докторите се грижат много за нея, надяваме се да се оправи. И тя се бори, и докторите се борят", обяви Раева след следобедното им посещение в "Пирогов".

"Да се спре с това твърдение, че Цвети е в кома. На някои им е много удобно да пишат, че състоянието ѝ не се подобрява", призова още Раева.

"Момичетата от ансамбъла постояха около 30 минути в "Пирогов". Ще идват често - докато тук е "сестра им". Докато успеят и да поговорят с нея и да ѝ помогнат да се върне вкъщи и към живота", отсече легендарната ни гимнастичка и настояща шефка на федерацията ни по художествена гимнастика.

Михаела Маевска и най-добрата й приятелка Цветелина Найденова й занесли зелената плюшена играчка, която публиката в Холон им хвърли при едно от изпълненията. На въпрос дали са оставили на Цвети бронзовия медал, който организаторите на европейското им дадоха, Раева обяви: "Направихме всичко, което трябваше".

Бащата на Цветелина Стоянова, боксовият треньор Йордан Стоянов, обяви пред "24 часа", че тази сутрин ще й правят много важна операция – на гръбнака. Ще коригират прешлени.

"Няма прекъсване на гръбначния стълб, няма опасност за белия дроб. Това е всичко, което зная. Моля се на Господ всичко да мине успешно", допълни той.