Кристалина Георгиева: Иска ми се българите в чужбина да си купуват еднопосочни билети за България

Българите трябва да направят страната по-добро място за живот и инвестиции, каза зам.-председателят на ЕК

31.05.2016 | 22:04
Кристалина Георгиева: Иска ми се българите в чужбина да си купуват еднопосочни билети за България

Мечтая за България, към която се отправят българи с еднопосочни билети от местата, където са сега. Това каза зам.-председателят на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева по време на конференцията "Моята мечта за България 2“, предаде специалният пратеник на Агенция и Радио "Фокус“ в Брюксел.

 По думите й, в ръцете на българите е да направят страната по-добро място за живот и инвестиции. Георгиева коментира още, че е крайно време да се намери решение на проблема с липсата на съответствие между кадрите, които произвежда образователната система и реалните нужди на бизнеса. 

"България се нуждае от електронно правителство, за да се справи успешно в борбата с корупцията”, подчерта зам.-председателят на ЕК. "Електронното правителство ни е нужно, за да се справим с корупция, за да има прозрачност и повече стимули за дигитална грамотност“, допълни Георгиева.

[related_articles]

"Европа се нуждае от силна икономика, за да може да се справя с кризите, които стават повее и по-сериозни”, каза още Георгиева. "Моята мечта за Европа е да бъде регион, в който имаме самочувствие и вярваме в себе си. Имаме много проблеми и много от тях са с екзистенциален характер“, коментира Георгиева. "Европа трябва да продължи да разширява общия си пазар”, подчерта тя.


1
0 rate up comment rate down comment 0
vlado_bo@abv.bg
преди 7 години
Ами, те купуват, Кристалинче. Само че, след това купуват и еднопосочни за извън България :) Сигнализирай за неуместен коментар