Абитуриенти празнуват завършването по острови

Все повече класове предпочитат почивка в Гърция вместо бал в ресторант

28.05.2016 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
Абитуриенти празнуват завършването по острови

Цели класове са решили да отпразнуват завършването на училище на море в Гърция. Най-модерно в момента е абитуриентите да се веселят на остров в Егейско море вместо в ресторант в родния си град, разказаха родители.

Вместо да харчат колосални суми за бални рокли и костюми, скъпи куверти за ресторанти и наем за луксозни лимузини, цели класове са предпочели да се черпят по бански на плажа.

Туристическите агенции масово са предлагали пакети за абитуриентски балове в южната ни съседка, пише "24 часа". В Халкидики например цената за две нощувки със закуски е 220 лв. В пакета е включена и туристическа обиколка на Солун. 

За 195 лв. абитуриентите почиват на о. Тасос или на Кавала. Цената е за две нощувки със закуски в хотел с три звезди и включва транспорт с автобус. На Олимпийската ривиера абитуриентите могат да прекарат три нощувки с включени вечери за 289 лв., но при поне 40 записани.

Цените за остров Корфу са по около 340 лв. за три нощувки в тризвезден хотел със закуски и вечери. От Турция има пълен отлив заради честите атентати.

За сравнение цената на куверт за бал е 180 лв., по около 100 за афтърпарти в чалга клуб, а лимузините вървят по 200 лв. на час. Парите за костюми и рокли също могат да се икономисат, но девойките не се лишават от това велико удоволствие - балната рокля.


1
0 rate up comment rate down comment 0
alpiniz@mail.bg
преди 7 години
и що в гръция нали нашто било най чисто Сигнализирай за неуместен коментар