Дончев: Преди избори всички се държат ирационално, като пред абитуриентски бал

"Трудно ще водя качествен диалог за икономика и еврофондове с опозицията", каза вицепремиерът

27.05.2016 | 14:10 Редактор: Тодор Петров
Дончев: Преди избори всички се държат ирационално, като пред абитуриентски бал

Преди избори всички се държат ирационално, като пред абитуриентски бал. Това каза вицепремиерът по европейски фондове Томислав Дончев в парламента по повод декларация на БСП, която бе изчетена по време на парламентарния контрол.

От левицата смятат, че покрай смяната на министри се забравяли важните проблеми с европейските програми и усвояването на еврофондовете, пише "24 часа".

"Допускането, че икономиката е зависима от еврофондовете е абсолютно невярна. Еврофондовете са средно 10% от публичните разходи и под 5% от БВП на страната. Да се чертаят апокалиптични сценарии за икономиката, на база проблеми в еврофондовете, е чиста глупост", каза Дончев.

Според него да се атакува правителството заради еврофондовете било лошо решение по дълъг списък от причини.

"Едно управление няма как да е перфектно, има дефекти в тази и онази политика. Специално с еврофондовете поводите за критика са несравнимо по-малко отколкото в другите сфери, така че темата не е избрана удачно", допълни той.

Дончев смята, че нивото на експертиза в парламентарната група на БСП не е особено високо. "Така че ще ми е трудно да водя качествен, професионален дебат с някого по темата", коментира той.