ЦСКА спечели Купата на България

Червените победиха 1:0 Монтана

24.05.2016 | 23:01 Редактор: Мария Аладжова
ЦСКА спечели Купата на България

Чудото е факт! Третодивизионният ЦСКА спечели Купата на България, след като на финала победи с 1:0 Монтана. 

Единственият гол на препълнения стадион "Васил Левски" отбеляза Станислав Маламов в 12-ата минута.

Първите минути на срещата на "Васил Левски" предложиха много борба от страна на двата отбора, но след почти четвърт час столичани избухнаха, а с тях и препълненият стадион. Тогава ЦСКА изпълни заучен корнер, при който Борис Галчев центрира в наказателното поле, Ангел Грънчов отклони към Станислав Маламов и той на опразнената врата с глава нямаше как да сбърка – 1:0!

Голът подейства като допинг за "червените" и малко по-късно Кирил Динчев центрира отлично отдясно, Йордан Тодоров увисна и топката стигна до непокрития Момчил Цветанов, който стреля от малък ъгъл, но в аут. После Монтана се отърси от шока и погледна по-смело в предни позиции, но не можеше да затрудни Анатоли Господинов.

След почти половин час игра ЦСКА беше близо до втори гол. Самир Аясс с чудесен пас намери непокрития Преслав Йорданов в наказателното поле, но нападателят не успя да уцели топката от чистата позиция. В 35-ата минута възпитаниците на Емил Велев създадоха най-доброто си положение до момента.

При контра излязоха трима на трима футболисти, топката бе в Иван Коконов, който навлезе в наказателното поле и центрира, но Милен Кикарин изби. Нападателят на "сините" определено се забави с подаването, с което навлече гнева на съотборниците си. Три минути след това Кокала направи офанзивна смяна, вадейки от игра Владимир Мичев за сметка на Иван Минчев.

Това обаче не даде желания резултат и "армейците" продължиха да диктуват събитията на терена и последователни изстрели на Йордан Йорданов с глава и Цветанов застрашиха Ивайло Василев, но до нов гол не се стигна. В самия край на полувремето и столичани извадиха късмет, след като Минчев стреля от фаул, но милиметри го разделиха от изравнително попадение.

Пет минути след подновяването на играта ЦСКА можеше да сложи точка на спора. Тогава символичните гости спечелиха фаул на удобна позиция, Галчев центрира, Ангел Грънчов засече с глава и вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Цветанов стреля от границата на пеналта, но в аут.

След почти час игра ЦСКА пропусна златен шанс да удвои преднината си. Тогава Цветанов открадна топката, напредна, преодоля Тодоров и намери Маламов в наказателното поле. Той стреля от движение, но десният страничен стълб спаси Монтана!

В 71-ата минута "армейците" направиха поредния си пропуск. След центриране от корнер, останалият сам Маламов получи на далечната греда и шутира, но Ивайло Василев е беше на мястото си и спаси. После Монтана натисна и създаде няколко добри положения преди да се стигне до 75-ата минута, когато Станислав Генчев вкара след корнер, но голът беше отменен заради засада.
 
Подброности за мача четете на Gol.bg