Тежка катастрофа между две коли и мотор - момиче загина, а мъж е болница

Инцидентът е станал днес край село Шереметя

24.05.2016 | 15:08 Редактор: Ирина Георгиева
Тежка катастрофа между две коли и мотор - момиче загина, а мъж е болница

27-годишно момиче загина при катастрофа край село Шереметя, а 35-годишен мъж е откаран в тежко състояние във великотърновска болница.

Сигналът за инцидента е получен днес в 12:15 часа, съобщи говорителят на МВР - Велико Търново Мариана Христова. По първоначална информация мотоциклет, движещ се от Велико Търново към Варна в района на село Шереметя се е ударил в движещ се пред него лек автомобил Lada, чиито водач е предприел маневра за обратен завой. При удара мотоциклетиста и негова пътничка паднали от мотора, след което били ударени от друг автомобил - Renault, който се е движел в посока Варна- София. 

На място е починала пътничката на мотора, която е от Попово, а неговият шофьор е откаран в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново в тежко състояние. 

Шофьорите на автомобилите са тествани с дрегер за употребата на алкохол - пробите са отрицателни. Взети са им и кръвни проби. 

По случая е започнато досъдебно производство, причините за произшествието са в процес на изясняване. На мястото на инцидента има служители на "Пътна полиция", които регулират движението, което се осъществява в едната лента.