Полицейско присъствие за абитуриентските балове

В София днес празнуват 20 училища

23.05.2016 | 21:39 Редактор: Васил Детелинов
Полицейско присъствие за абитуриентските балове

Под засилени мерки за сигурност преминават абитуриентските балове в цялата страна. В София днес празнуват 20 училища. Каква беше традиционната еуфория на едно от местата в столицата, където се събират зрелостниците преди официалната вечер, разказват Васил Детелинов и Виктор Петров.

Площадът пред катедралния храм "Свети Александър Невски"". Тук се срещат дванадесетокласниците от 4 столични училища. Настроението както казват младежите е на 6 -има пищни тоалети, рев на мощни автомобили, музика, балони , много танци и броене.

Веселбата на абитуриентите зорко се следи от полицията. Униформените ескортират младежите до ресторанта. По пътя следят дали зрелостниците се подават през прозорците на автомобилите и возят ли се без колан. А за нарушителите са предвидени и глоби от 50 лева.

Проверки ще се правят и за употребата на наркотици около ресторантите. А след отшумяването на страстите около бала, младежите вече са се ориентирали, накъде ще поемат. С кулминацията на абитуриентските балове е утре - 24 май.