Пловдивският полицай - обвинен за убийството на родителите му, за да го махнат от МВР?

Венцислав Караджов твърди, че е невинен

22.05.2016 | 16:02 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Dnes.bg

"Те не искат просто да ми лепнат убийството на родителите ми, а каквото и да е, за да ме отстранят от МВР. Ето така се мачка един български офицер, който не работи по статуквото и поръчкаджийски истории." Това заяви пред журналисти в съдебната зала полицаят Венцислав Караджов, чийто родители бяха намерени убити във вторник, съобщава 24 часа.

"Мен ме разкарват като панаирджийска мечка по различни районни управления и арести, за да ми изфабрикуват нещо. Аз не съм извършил нищо противозаконно", каза още Караджов. Той категорично отрече да е убил родителите си. "Даже не ги знам къде са, а трябва да се погрижа да бъдат погребани", добави той. 

По думите му всичко срещу него било поръчково и е свързано с работата му в икономическа полиция. Той обаче не пожела да посочи кой го е поръчал, тъй като е щяло да има последствия за него, докато е в ареста.

"Всичко си има предистория, която не може да се скрие", посочи Караджов. Районният съд го остави за постоянно в ареста с аргумента, че има опасност да извърши ново престъпление. По делото са събрани доказателства, че Караджов многократно е предоставял пистолет "Глок 17" на 14-годишния си син, за да стреля. Съдийката посочи, че при разпита на детето в присъствието на психолог, то признало, че поне 10 пъти е гърмяло с оръжието. Самият полицай твърди, че това са пълни глупости. 

"Това е пистолет с голям заряд, който не може да бъде удържан от дете. Никога не съм обучавал сина си как да борави с оръжие", твърдеше полицаят. Той се разплака в сдебната зала, след като стана ясно, че синът се нуждае от психолог, тъй като е силно стресиран.

"Кой дава право на полицията да разпитва детето до 1 часа през нощта без мое знание. Защо не ме попитаха. Аз съм неговият родител, аз съм настойникът", попита Караджов.

Разстроена беше и съпругата на полицая. По думите й "само изрод би могъл да посегне на родителите си" тя е категорична че съпругът й е невинен. В неделя, когато според съдебните медици е извършено двойното убийство, жената е била през цялото време със съпруга си. 

Полицаят ще може да обжалва постановената му мярка за неотклонение "задържане под стража" и ако го направи следващото заседание пред Окръжен съд ще е на 26 май от 15:30 часа.

Четете още новини в Dnes.bg