Утре ще има засилена охрана в столицата

Ще бъдат проверявани лица, които пренасят чанти, куфари, обемисти багажи, раници, съобщи старши комисар Маринов

05.05.2016 | 18:05 Редактор: Ирина Георгиева
Утре ще има засилена охрана в столицата

Засилено полицейско присъствие ще има утре в София, по време на военния парад и церемониите за Деня на храбростта и празника на българската армия.

Полицейските операции в столицата продължават по линия на пътната безопасност, съобщи директора на СДВР старши комисар Младен Маринов пред "Хоризонт".

"Взети са абсолютно всички мерки за обезопасяване на района, където ще се проведе мероприятието, включително и с филтровъчни пунктове, на които ще се извършват проверки на гражданите, които искат да наблюдават на терен самият парад", посочи старши комисар Маринов.

Шефът на СДВР подчерта, че силите за сигурност максимално ще се постараят да не затрудняват и да не създават пречки на гражданите, "но с оглед на сигурността лица, които пренасят чанти, куфари, обемисти багажи, раници, ще бъде извършвана полицейска проверка". 

По думите на старши комисар Маринов ще има КПП-та, полицейски патрули, които при съмнително поведение на лица ще извършват полицейски проверки

"Общо регулирането на движението, промяна в организация на движението е във връзка с осигуряване на трасе за преминаване на военната техника и блоковете", уточни още той.