Ало-измамниците с нов подход: Действат със заплахи

От полицията призовават хората да не казват лични данни на непознати по телефона, нито да съобщават къде живеят

04.05.2016 | 17:51 Редактор: Ирина Георгиева
Ало-измамниците с нов подход: Действат със заплахи

Телефонните измамници са все по-нагли - вече действат със заплахи, пише в. "Труд". 

"Ще ти отрежем ушите, ако не дадеш пари", извикали мошениците на пенсионерка от Шумен. До заплахата се стигнало след като "полицай" се обадил и обяснил, че синът на възрастната жена е пострадал и трябват 18 000 лв. за лечение. След като пенсионерката обяснила, че няма син, била засипана от предупреждения, че я очакват лоши работи. Уплашена, тя веднага подала сигнал в полицията.

Не са и малко тези, които стават жертва на ало-измамниците. 72-годишна шуменка дала 2000 лева на мошениците във вторник. Тя повярвала на "лекар", синът й е получил 40% изгаряния на крака и се налага спешна операция, за да не се стигне до ампутация. Пенсионерката дори сама обяснила, че синът й е началник влак и така съвсем улеснила измамниците. За да я "улеснят" те пратили човек до дома й, който махнал с ръка под балкона, а жената му метнала плика с парите.

За пореден път от полицията призовават хората да не казват лични данни на непознати по телефона, нито да съобщават къде живеят. Измамниците са изключително изобретателни и в обръщение се вкарват нови сценарии. При съмнително обаждане по телефона се обадете първо на близките си. Ако не успеете да се свържете с тях, консултирайте се с полицаите в оперативните дежурни части чрез телефон 112, апелират от ОД на МВР-Шумен.