Пеевски: Ако имам забрана да влизам в Турция - Местан действа против България

ДПС ще остане национално отговорна партия, твърди депутатът

12.02.2016 | 15:26 Редактор: Ирина Георгиева
Пеевски: Ако имам забрана да влизам в Турция - Местан действа против България

Депутатът Делян Пеевски заяви, че ако наистина има забрана да влиза в Турция, то Лютви Местан действа против интересите на България.

ДПС ще остане национално отговорна партия, въпреки опитите да бъде подчинена на чуждо влияние, заяви пред "Фокус" Пеевски по повод появилата се информация за наложена на него и на почетния председател Ахмед Доган на партията забрана за влизане в Турция. 

Още по темата

Пеевски категорично заяви, че не е руски шпионин, както се тиражира в различни медии. 

Може да се провери, че съм собственик само в една медийна група - "Нова Българска Медийна Група Холдинг", посочи Пеевски по повод твърдението на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, че концентрацията на вестници в ръцете на една медийна група е огромен проблем за България, визирайки именно депутатът от ДПС.

"Нова Българска Медийна Група Холдинг" издава Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“. Пеевски има и дялово участие във вестник „Борба“. 

"Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави", призова народният представител. 

Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП, заяви още Пеевски във връзка с информацията, че НАП проверява негови фирми и произхода на средствата за придобиване на участията в „Техномаркет“, „Химко“, „Юрий Гагарин“, „Булгартабак“ и на сградата на бТВ. 

Депутатът посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани.