НАП проверява фирмите на Пеевски

Проверката е заради последните сделки, свързани с него и произхода на парите, с които са финансирани

12.02.2016 | 16:40 Редактор: Ирина Георгиева
НАП проверява фирмите на Пеевски

НАП е започнала данъчна проверка на фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това потвърдиха пред "Хоризонт" от Агенцията. Проверката е заради последните сделки, свързани с него и произхода на парите, с които са финансирани.

Още по темата

90 на сто от дружеството "НСН инвестмънт" е на Делян Пеевски, а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева. Сред активите на фирмата са акции от "Булгартабак" и от дружеството "Юрий Гагарин".

Чрез дружеството са планирани покупките на 50% от "Техномаркет", който е част от фирмите, кредитирани от КТБ и върху чиито активи има запор. Сделката е разрешена от Комисията за защита на конкуренцията и ще бъде осъществена след отпадането на запора върху веригата, наложен от СГС по искане на синдиците на КТБ. Чрез фирмата си Пеевски може да придобие и фалиралия завод "Химко" Враца. 

През 2015г. Делян Пеевски е подал уведомление, че няма промяна в имуществото си, пише БНР. В декларацията, подадена през 2014г., фигурира банков влог за 17 000 лева, но не и участие във фирми. Това не съвпада и с информацията, публикувана от синдиците на КТБ 

В Търговския регистър името на Пеевски излиза като съдружник в "НСН инвестмънт" и в "Био Уотър". Там отново е съдружник с майка си Ирена Кръстева, като двамата имат равни дялове.