Втори лифт в Банско? Ще има!

Управляващите приеха две решения на днешния Съвет за развитие

10.02.2016 | 15:41 Редактор: Мария Аладжова
Втори лифт в Банско? Ще има!

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско, съобщава БНР.

Точката за изграждането на втори лифт в планинския курорт, бе разгледана по настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. След като цяла година партиите мълчаха по въпроса, сега ще се действа, обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

"Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", предупреди Бъчварова.

Друго решение, което беше прието на днешния Съвет за развитие, е да бъдат разширени функциите на армията по охраната на границата ни.

При извънредни ситуации и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули. Военните по границата които обаче няма да имат полицейски правомощия и ще изпозлват оръжията си при много строги правила.