Бисеров оправдан, не перял пари

Решението не подлежи на обжалване

10.02.2016 | 14:40 Редактор: Ирина Георгиева
Бисеров оправдан, не перял пари

Съдебното производство срещу бившия заместник-председател на парламента Христо Бисеров за пране на пари е прекратено, съобщи СГС. Той е оправдан по всички обвинения, а решението не подлежи на обжалване.

Още по темата

Прокуратурата е прекратила досъдебното производството срещу Бисеров и Ивайло Главинков с постановление още от 3 февруари. В решението си съдия Атанас Атанасов от СГС посочва, че с посоченото постановление Софийската градска прокуратура е осъществила правомощията си в срока, указан с разпореждането по настоящето дело от 21 декември 2015 г. и делото подлежи на прекратяване.

На 14 декември м.г. в СГС са постъпило молби от Бисеров и Главинков, с които са поискали прокуратурата да бъде задължена да вкара делото в съдебна фаза или да го прекрати, тъй като е изтекъл 2-годишният давностен срок. С разпореждане от 21 декември м.г. съдия Атанас Атанасов е определил на прокуратурата законовия срок от три месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено.

През декември м.г. СГС оправда Бисеров по други три обвинения – за неплатени данъци в особено големи размери, недекларирани сделки с валутни ценности и скриване на истината от имотната си декларация.