Мъж си купи винетка с жълти стотинки

Държавата се отнасяла нетрадиционно с него, решил да й отвърне

10.02.2016 | 09:22 Редактор: Мария Аладжова
Мъж си купи винетка с жълти стотинки

Млад великотърновец плати днес винетката си за автомобила с жълти стотинки, пише вестник "Труд", цитиран от Dnes.bg 

Михаил Димитров избрал такава форма на протест заради увеличението на винетните стикери. Той сподели, че досега винаги е плащал винетката за автомобила си с банкноти, но тази година решил сумата да бъде в жълти стотинки.

"Като цяло държавата нетрадиционно се отнася с нас, като ни увеличава таксата за винетен стикер, съответно и аз отговарям по този начин на повишената цена на винетката", се мотивира 26-годишният дипломиран агроном.

Михаил решил едва преди седмица да плати пътната такса по този начин. Той бързо събрал сумата, тъй за тази кауза му помогнали десетки приятели. "Всеки си разби касичката и ми донесе това, което имаше там. Първите около 40 лева бях събрал за около половин година, като те бяха за съвсем друго нещо, но в крайна сметка ще ги дам за винетка, останалите 57 лева успяхме заедно да съберем само за седмицата", която мина, разказва ентусиазирано Мишо.

Днес той донесе в местното управление на АПИ найлонови пликове, като в единия бяха събрани 35 лв. по една стотинка, в другия- 40 лв. по две стотинки, а в третия - 22 лв. от монети по пет стотинки. Трите пакета тежат общо 12 кг. и бяха предоставени на касата във ведомството.

Въпреки създаденото неудобство, стотинките бяха преброени от монетоброяч, като процедурата отне около час. Служителите на Областно пътно управление споделиха, че това е първият случай на подобно заплащане на винетен стикер.

26-годишният Михаил е категоричен, че ако правителството не предприеме мерки и цената на винетката остане същата, догодина пак ще я плати с жълти стотинки.