Вдигат заплатите на митничарите - така борят корупцията

Те ще получават с около 350 лв. отгоре, съобщи Ваньо Танов

09.02.2016 | 15:11 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

С около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Това съобщи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. По думите му точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минималното повишение ще е 200 лева.

Още по темата

"Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора", обясни Танов.

Ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна, прогнозира той. Според него, ако няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

"Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград.", добави той, но не посочи за кое става дума.

Процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде "използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години", подчерта Танов.

Още новини и анализи четете на Bloomberg TV Bulgaria