Проблем, който съществува на една територия, не може да се реши от друга

Засилваме служителите на българо-гръцката граница, ако се наложи, съобщи Румяна Бъчварова

09.02.2016 | 17:59 Редактор: Ирина Георгиева
Проблем, който съществува на една територия, не може да се реши от друга

Не можем да решим проблем, който съществува на друга територия. Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румян Бъчварова по повод блокадата на българо-гръцката граница и протеста на гръцките фермери пред журналисти, предаде Агенция "Фокус".

Още по темата

"Следим ситуацията. По този повод говорих с гръцкия си колега. Опитваме се, но един проблем, който съществува на друга територия, не може да се реши от друга държава. Опитваме да успокоим нашите шофьори, но са ни много малко аргументите за това.", поясни министър Бъчварова.

Професионалното ръководство ще прецени дали трябва да се увеличи броят на полицейските служители на ГКПП "Кулата", които да следят за спазването на реда в напрегнатата ситуация, коментира вътрешният министър. 

"Имаме готовност да го засилим, но бихме искали да прилагаме специални мерки към нашите граждани, пострадали от ситуацията", добави тя.

Попитана как ще коментира думите на лидера на АБВ Георги Първанов, че Турция оказва натиск върху членове на български политически партии, тя обясни:

"Не мисля, че могат да се подхвърлят такива реплики. Всички ние сме наясно със заплахите и възможностите. Ако някой има такива доказателства, нека да ги предостави.", призова тя.