Образувано е досъдебно производство заради паниката на Т1

ПР-ът на летището Даниела Велева беше освободена от длъжността си

02.12.2015 | 12:39 Редактор: Мария Аладжова
Образувано е досъдебно производство заради паниката на Т1

Образувано е досъдебно производство за разпространяване на невярна информация във връзка с подадения вчера сигнал за бомба на летище „София”, съобщава БНР. Производството е образувано въз основа на член от Наказателния кодекс. 

Вчера ПР-ът на летището Даниела Велева съобщи пред медиите, че при проверка на паркирания пред Т1 бял микробус е открито взривно устройство. Минути по-късно тази информация беше опровергана, а главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че полицейските кучета наистина са реагирали при проверката, но до момента на

Още по темата

съобщението,полицията не е била потвърдила окончателно наличието на експлозив:

„Съмнение за микробус, който представлява потенциален терористичен риск. Подали сме информация, че в момента извършваме проверка и след извършване на проверката ще дадем информация, имало ли е или е нямало взривно устройство. По никакъв начин не сме подавали информация за наличие на взривно устройство. Доколкото на мен ми е известно, летището не е предоставило такава информация, а служител на летището, по някаква собствена инициатива ви е представил някаква такава информация”, обясни Костов. 

Той допълни, че е възможно някои от предметите в микробуса да съдържат вещество, сходно с това в експлозивите. По думите на Костов недоволството на Бойко Борисов от развитието на събитията на Т1 е напълно основателно.

Вчера премиерът заяви, че е бесен от безотговорните по негови думи действия на служителите, които предизвикаха паника на летището. Той поиска дисциплинарни наказания за разпространение на невярна информация. 

Експертът от „Връзки с обществеността” на летище „София” Даниела Велева беше освободена от длъжността си.