Христо Бисеров - оправдан

Мотивите на съда са, че прокуратурата не е успяла да събере убедителни доказателства

01.12.2015 | 17:19 Редактор: Васил Детелинов
Христо Бисеров - оправдан

Невинен по всички обвинения. Това отсъди Софийския градски съд по делото срещу бившия зам.- председател на НС и депутат от ДПС Христо Бисеров. Той бе обвинен в данъчни и финансови престъпления. На 30 ноември прокуратурата поиска Бисеров да получи четири години затвор. Решението подлежи на обжалване. Процесът приключи за по- малко от 24 часа.

Мотивите на съда за оправдателната присъда са, че прокуратурата не е успяла да събере убедителни доказателства, че Христо Бисеров е извършил данъчни и валутни престъпления. Така съдебният състав прецени, че Бисеров не е нарушил закона като не е декларирал пред БНБ сделка с валутни ценности.

Съдът не се съгласи и с обвинението, че не са платени данъци в размер на близо 19 хиляди лева.

Съдия Снежина Иванова оправда Христо Бисеров и за това, че като депутат не е отбелязал в данъчната си декларация пред Сметната палата, че има сметка в швейцарска банка.

След като чу оправдателната присъда, Христо Бисеров с бодра стъпка напусна съдебната зала, подмина журналистите и отказа да отговаря на въпроси.

От прокуратурата обявиха, че не се съгласни с оправдателната присъда. Обвинението няма да събира повече доказателства, нито ще призовава свидетели.

"Ще протестираме в установения срок. Считаме че безспорно е установено, че е разполагал със установените суми. Били са по сметите му. Следвало е да ги декларира. Повдигнато е обвинение пред НАП, БНБ, Сметна палата да плати данък за тях".- каза прокурора Дойчо Тарев.

Делото приключи за по-малко от ден, след като двама от свидетелите се отказаха да дават показания срещу Бисеров заради роднински връзки. А съдът прие две финансови експертизи.

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
e.evstatieva@gmail.c
преди 8 години
Съдия Снежина Иванова колко ли поктъпления по сметката си е получила!? Поредният жалък фарс в "правосъдната" ни система!!! Сигнализирай за неуместен коментар