Ангелкова: Вече има заявки за увеличаване на руските туристи у нас

Следващият летен сезон ще е по-добър, прогнозира министърът на туризма

29.11.2015 | 14:58 Редактор: Мариета Иванова
Ангелкова: Вече има заявки за увеличаване на руските туристи у нас

Вече има заявки за увеличаване на руските туристи през следващия летен сезон. Това стана ясно от думите на министърa на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия. По думите й настоящата геополитическа ситуация допълнително ще допринесе този ръст да е по-голям.

По повод изказване на Михаил Малцев, председател на Уралската агенция по туризъм, че България има шанс да посрещне 1-1,5 милиона руски туристи догодина министър Ангелкова заяви:- „За нас и Турция, и Русия са важни туристически пазари и затова независимо от сегашната ситуация, доста по-рано бяхме предприели мерки за привличането на туристи от двете дестинации”.

Тя напомни, че досега у нас посрещахме около 600 хиляди руски туристи средно годишно през последните пет години, а към днешна дата те са 450 хиляди, предава Investor.bg.

Министърът на туризма коментира, че 1,5 милиона руски туристи за България е изключително много и шеговито отбеляза, че ще е трудно да ги поемем. Ангелкова тълкува тези цифри като сигнал, че следващият летен сезон ще бъде доста по-добър.

Повече по темата може да прочетете на Investor.bg.