Борисов: Няма да коментирам съдебната власт

Това стана ясно от разговор по време на заседание на Министерски съвет

27.11.2015 | 17:35 Редактор: Мария Аладжова
Борисов: Няма да коментирам съдебната власт

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не желае да коментира повече въпросите, свързани със съдебната система, съобщава БНР. Това стана ясно от стенограма, качена на сайта на Министерски съвет. 

Премиерът е останал недоволен от нападките срещу него след коментарите му по относно изтеклите разговори между Румяна Ченалова и Владимира Янева. По думите на Борисов той е бил упрекнат в указване на натиск върху правосъдието:

„След като по никакъв начин изпълнителната власт няма право да се намесва, дори излиза, че и е и забранено да коментира един проблем, който дори самият Москов коментира в парламента – че това са най-лошите лица на съдебната система“, коментира премиерът в разговор с депутата Петко Петков.

Провелият се разговор се случи по време на обсъждането на проекта за отмяна на досегашната процедура за провеждане на избор за кандидат за съдия и за генерален адвокат в Съда на ЕС и за съдия в Общия съд. 

За финал на разговора премиерът отсече, че не желае повече да коментира публично съдебната власт и шеговито подчерта, че ще предложи Москов за говорител, защото „на него не му скачат“.