Курортите ни са готови за посрещането на зимния сезон

Туроператорите засега не дават цифрови очаквания, но казват, че записванията вървят нормално, посочи заместник-министър Георгиева

26.11.2015 | 14:58 Редактор: Ирина Георгиева
Курортите ни са готови за посрещането на зимния сезон

Курортите ни са готови за посрещането на зимния сезон, заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева пред журналисти в Пловдив, предаде радио "Фокус". По думите й всички институции, които са ангажирани с подготовката на сезона са обявили, че са подготвени, а наредбата за ски пистите влезе в сила.

"Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова е създадена комисията, която трябва да определя вида на пистите. Лифт-операторите също съобщиха, че са готови със ски патрули и с обезпечаването на сигурността на пистите." - посочи заместник-министър Георгиева.

Когато падне снегът и бъдат оформени пистите, комисията ще мине и ще определи вида им, според наредбата. По думите на заместник-министърът в момента в министерството вече се получават и заявления, с които ски-операторите кандидатстват за определен вид писта.

"Имаме висока степен на готовност във всяко отношение за подготовка на един добър и сигурен зимен сезон." - обеща Георгиева.

Туроператорите засега не дават цифрови очаквания, но казват, че записванията вървят нормално, посочи Георгиева. Според нея, засега е рано да се прогнозира как ще се отрази инцидента с руския самолет в съседна Турция върху туристическия поток към България.