До края на януари внасят обвинителния акт по делото за атентата в Бургас

Двамата обвиняеми не са задържани

26.11.2015 | 14:48 Редактор: Мария Аладжова
До края на януари внасят обвинителния акт по делото за атентата в Бургас

До края на януари ще бъде внесен обвинителният акт по делото за атентата на летището в Сарафово от юли 2012 г., предаде БНР.

Това съобши ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров. Обвинението е срещу двамата чужди граждани – съучастници на атентатора. Разследването продължава вече три години и шест месеца:

"Това не е толкова дълъг период от време. Нямате представа каква огромна по обем работа е извършена, за да се установи самоличността на лицата, за които предварително е нямало абсолютно никакви данни, включително за установяване самоличността на взривилото се и двамата помагачи. Това са над десет международни следствени поръчки. Всяка една такава поръчка трае поне няколко месеца. Така че период от три години и шест месеца въобще не е голям за това дело. Важното е, че сме на финала", заяви Петров, цитиран от БНР.

За разследването е търсено съдействие на експерти от Израел, Франция, САЩ, Ливан, Холандия и Австрия. Обвиняемите по делото не са задържани и затова делото ще се гледа по реда на задочното производство.