5 от 6 пострадали при катастрофата край Витиня остават за лечение в Пирогов

На територията на болницата се намира и шестата пострадала, но не като пациент, а като придружител на детето си

09.10.2015 | 17:42 Редактор: Ирина Георгиева
5 от 6 пострадали при катастрофата край Витиня остават за лечение в Пирогов

Петима от шестимата пострадали при катастрофата край Витиня на 8 октомври остават за лечение в Пирогов, съобщиха от пресцентъра на болницата. 

На територията на болницата се намира и шестата пострадала, но не като пациент, а като придружител на детето си. 9-годишното момиченце е настанено в Клиниката по неврохирургия с рана в областта на главата. Майка му, която го придружава има счупен нос и не се налага спешен прием.

Останалите 4 пострадали са настанени в травматологията. На 9 октомври отново им бяха направили редица високоспециализирани изследвания.

Един от пострадалите, 31-годишен млад мъж беше опериран, тъй като има сериозно счупване на подбедрицата. По време на операцията травматологите поставиха титаниева плака с цел стабилизация. 

Не се налага да бъде оперирана 36-годишната жена, която е със счупване в областта на опашната кост. Лекарите прецениеха, че за нейната травма е по-подходящо продължително обездвижване на мястото. Същиото лечение е ппредписано и на съпруга й – 44 г. мъж, който има фрактура (счупване) в областта на коляното на единия крак. 

Няма да се оперира и сега 60-годишната жена със сериозна фрактура на рамото. След няколко дни лекарите ще повторят изследванията и тогава ще преценят дали да я оперират. 

/Снимка: Архив/