Все още е в неизвестност изчезналият студент в Пловдив

До момента са разпитани 20 души и са проверени четири адреса

03.10.2015 | 11:18 Редактор: Ирина Георгиева
Все още е в неизвестност изчезналият студент в Пловдив

20-годишният Момчил Семерджиев, който изчезна на 18 септември, все още е в неизвестност, припомня Нова телевизия.

На 16 септември студентът се прибира в Пловдив, след като четири месеца работи като спасител в градче край Вашингтон. Момчил разказва на брат си, че е доволен от изкараните пари от студентската бригада. 

На 18 септември момчетата събират приятели в къщи, за да отпразнуват завръщането на Момчил в България. В полунощ студентите решават да се качат на Альоша, а не след дълго поемат домовете си.

"Към 01:00 - 01:30 ч. получих обаждане от него, че е пред вкъщи и трябва да му пусна ключовете, защото той нямал в него. Аз тогава не бях вкъщи и му казах, че след около 15-20 минути ще се прибера и трябва или да ме изчака, или да звънне на нашите родители, които са си вкъщи. След като се прибрах след 20 минути, него го нямаше." - разказва брат му Явор.

Първоначално близките на Момчил помислили, че той е отишъл да спи при приятел и заради това не са го потърсили. На следващия ден телефонът му бил изключен. За последно е видян в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Родителите на Момчил не изключват възможността да е нападнат заради пари, защото събраната сума от бригадата в САЩ не е била в него.

До момента са разпитани 20 души и са проверени четири адреса, научила Нова телевизия от органите на реда. На два пъти полицаи с редови кучета са обхождали две от тепетата в Пловдив, където за последно Момчил е видян, но не са открили никакви следи. 

Родителите на момчето допълниха, че нямат никаква нова информация. По думите им може да се е случило всичко, но отказват да мислят за най-лошото. Вярват, че е жив и призовават всички да помогнат да бъде намерен. 

Момчето е обявено за общодържавно издирване.