Тунис с интерес към български преподаватели и медици

В двустранен план имаме подходящи инструменти за развитие на добро сътрудничество, подчерта министър Калфин

03.10.2015 | 16:52 Редактор: Мариета Иванова
Тунис с интерес към български преподаватели и медици

Глад за български специалисти, отчитат в Тунис. Това става ясно от думите на министър Ивайло Калфин, който се срещна с премиера на Тунис Хабиб Есид.

„По време на срещите ми и с министър-председателя, и с председателя на Народното събрание, и с министрите на социалните политики и заетостта, беше проявено желание за възобновяване на традиционното присъствие на български специалисти от сферите на образованието и медицината,” коментира министър  Калфин, цитиран от пресцентъра на МТП. – „Беше показано и желание да развием дългосрочни проекти, включително и в рамките на европейските инициативи”, коментира той след срещата си с премира Есид.

По думите на министър Калфин  „в двустранен план имаме подходящи инструменти да развием добро сътрудничество, което да е в интерес на гражданите от двете страни.”

По време на посещението на социалния министър в Тунис са били обсъдени възможностите за развитие на двустранното сътрудничество, както и конкретните теми за обмяна на опит добри практики, договорени на един по-ранен етап.