Атака не очаква нищо ново от политическия сезон след лятната ваканция

Липсата на суверенитет най-големият проблем на страната, коментира Сидеров

02.09.2015 | 13:49 Редактор: Мариета Иванова
Атака не очаква нищо ново от политическия сезон след лятната ваканция

Новият политически сезон, който стартира днес, няма да донесе нищо ново, смята лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от Dnes.bg.

"Това е поредна сесия, която има привидно намерение да заяви нещо ново, но аз не виждам нищо ново, а същите стремежи за консенсус в името на изгодата. Това, което наричате стабилност, е една договорка кой по-голям кокал да захапе във властта", обвини той от парламентарната трибуна.

Според него най-големият проблем в момента на България е липсата на суверенитет, защото сме в колониална зависимост.

"Ние се намираме във война, направиха ни фронтова линия, тук всяка седмица се разполага тежка американска техника и може да станем мишена, защото насочваме оръжия към нашия освободител Русия. Ако не решим въпроса със суверенитета, ние не решаваме нищо нито съдебна реформа, нито социална, нито здравна", коментира националистът.

Той призова политици и експерти да направят критичен анализ какво донесе и какво отне на България членството в ЕС и НАТО
"Ако го направим, ще видим, че минусите са повече от плюсовете. Не е ли време да преосмислим нашето сътрудничество със света, не е ли време да си сътрудничим с развити икономика като Русия, Индия, Китай, те имат желание, но от нас чуват само "Не", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" обвини, че преди една година беше организиран държавен преврат и беше свален законно избран парламент, за да се настани една коалиция, но резултатът от това е нов дълг от 16 милиарда лева и стотици напуснали страната млади хора.