Русе в оспорвана битка за приза Най-четящ град на България

Финалът на "Забавното лятно четене" 2015г. наближава

28.08.2015 | 15:29 Редактор: Ирина Георгиева
Русе в оспорвана битка за приза Най-четящ град на България

Финалът на "Забавното лятно четене" 2015г. наближава. Предварителните резултати сочат, че призът за най-четящ град си оспорват Русе, Самоков, Видин, Перник и Габрово.

Победителят се определя от броя на регистрираните в кампанията деца и от броя на прочетените от тях книги. Всеки един от петте града има шанс да получи отличието "Най-четящ град", чийто единствен двукратен носител до момента е Русе.

Децата трябва да се регистрират в сайта Az-deteto.bg и да попълнят прочетените от тях книги в читателския си дневник. Регистрациите продължават и през първата седмица на месец септември, а най-активните всяка година получават награди.

Тазгодишните победители ще станат ясни на 13 септември (неделя). Точно преди старта на учебната година организаторите ще отличат най-активните малки читатели в категориите "Най-четящо дете", "Най-четящо училище", "Най-четящ град", "Най-активен читател" (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и "Най-млад читател" (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна).