ДБГ настоява за допълнителни стъпки за консолидация на РБ

От партията на Кунева поискаха партиите в РБ да подпишат коалиционно споразумение за съвместно явяване на вота

05.08.2015 | 13:03 Редактор: Ирина Георгиева
ДБГ настоява за допълнителни стъпки за консолидация на РБ

Партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" поиска партиите в РБ да подпишат коалиционно споразумение за съвместно явяване на вота. Призивът идва десетина дни след като шефът на ДСБ Радан Кънев обеща единно явяване и призова хората си да го одобрят.

ДБГ оповести решение, в което настоява в кратки срокове да се постигне единна регистрация за местния вот и това да бъде подкрепено с ясно разписано коалиционно споразумение. Хората на Кунева настояват за консолидация на РБ преди изборите и възстановяване на единните колективни органи на Блока.

Движението припомня и позицията си от декември миналата година, когато настоя за пътна карта за консолидация на Блока и постигане на единен политически субект.

"Отново поставяме пред партньорите си от РБ въпроса за приемане на план с ясни стъпки и срокове за задълбочаваме на единството на Блока", обявиха партийците на Кунева.

Преди по-малко от две седмици подобни искания отправи и Радан Кънев. След като обяви, че няма против партиите в РБ дасе явят с единни кандидати на изборите през октомври, той постави въпроса дали това ще помогне за създаването на единна дясна партия, която да се бори за успех на следващия вот за парламент, пише Dnes.bg.

"Задачата ни е единство на местните избори, но истинската цел е много по-голяма - политическо единство на българската реформаторска десница, с ясно лидерство, с ясни механизми за контрол", отчете тогава Кънев.