Председателят на КЕВР: Няма да подам оставка

При всичките решения взети от Регулатора сме спазили закона, подчерта Иван Иванов

03.08.2015 | 10:49 Редактор: Ирина Георгиева
Председателят на КЕВР: Няма да подам оставка

Естествено, че няма да си подам оставката, защото всичките решения взети от Регулатора сме спазили закона и сме реализирали основния принцип в този закон и той е - решенията да бъдат прозрачни, справедливи, публични. Всеки може да се запознае с тях на сайта на Комисията. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов за Нова телевизия. По думите му който счита, че трябва да даде нещо на прокуратурата, може да го направи и в това отношение е напълно спокоен.

"Няма да отстъпя, защото през цялото време се водя от ясната мисъл, че съм на този пост, за да защитавам обществения интерес. Нито съм тук, за да правя кариера, нито да се харесам на когото и да било." - обясни Иванов.

Експертите в областта на енергетиката оценяват това, което прави Комисията, подчерта Иванов. Според него на следващото място Комисията отказва да защитава корпоративните интереси на определена част от определите. Стремим се чрез справедливи решения да защитим всички потребители както битови, така и стопански, допълни председателят на КЕВР.

Председателят на Комисията заяви, че е истина, че стойността на добавката "задължение към обществото" е много високо.

"Защото в резултат на тежки управленски изминалото десетилетие НЕК беше доведен до финансова катастрофа с милиард и 300 милиона задължения по АЕЦ „Белене” с милиард по „Цанков камък” и с други такива мегаломански проекти." - обясни Иванов.

"Бизнесът там, където той е почтен, не е виновен за това, но аз веднага задавам контра въпросът - а с какво са виновни българските граждани за този огромен дефицит? Ние търсим справедливо равнопоставяне на тежестта." - добави още Иванов. 

/Снимка: Архив/