Ще бъдат отпуснати още 3,8 млн. лева за довършването на военното НДК в София

Средствата ги заделихме от приходите, генерирани от борбата с контрабандата и ДДС измамите

30.07.2015 | 12:05 Редактор: Ирина Георгиева
Ще бъдат отпуснати още 3,8 млн. лева за довършването на военното НДК в София

Ще бъдат отпуснати още 3,8 млн. лева за довършването на т. нар. военно НДК в столицата. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook. Според написаното идеята офийският районен съд и Районната прокуратура да се преместят във военното НДК датира още от първия му мандат.

"Това ще облекчи работата на ведомствата и ще освободи място за останалите административни съдилища. В края на предишния ни мандат предоставихме средства на военното и правосъдното министерства за довършването и пригодяването на сградата, които не са усвоени правилно по време на правителството на Орешарски." - пише Борисов.

На 30 юни министър-председателят, правосъдният министър Христо Иванов, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на София Йорданка Фандъкова инспектирахме довършителната дейност на военното НДК-а.

В началото на 2015г. са осигурени приблизително 11 млн. лева за ремонта и довършването на сградата и вече няколко от основните плочи са готови.

"За пълното завършване на сградата са необходими още 3,8 млн. лв., които ще отпуснем, за да бъде готова в края на годината. Средствата ги заделихме от приходите, генерирани от борбата с контрабандата и ДДС измамите. Съгласувахме и промяна в организацията на движението със Столична община, за да бъде улеснен достъпът до новата сграда." - пише министър-председателят.