Директорът на СДВР разпореди дисциплинарна проверка

Проверката е заради клип с участието на полицейски служители, а целта е да се установят всички факти и обстоятелства

07.07.2015 | 14:16 Редактор: Ирина Георгиева
Директорът на СДВР разпореди дисциплинарна проверка

До този момент е установено, че видеоклипът е от 19 декември 2014г., съобщи МВР. Патрул на Първо РУ бил изпратен на ул. "13 март" по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина.

При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата.

Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената.

Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за алкохол. При жената дрегърът отчел наличие на 1.59 промила, а при мъжа - 0.53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство. 

Във връзка с видеоклип по случая, излъчен в телевизионно предаване на 6 юли 2015г., тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов разпореди дисциплинарна проверка. Целта на проверката е да се установят всички факти и обстоятелства около показания материал.

Установени са полицейските служители, заснети във видеоклипа. Работа по дисциплинарната проверка продължава.