66 нелегални имигранти задържаха на 6 юли вечерта столични полицаи

На 5 юли, след получен сигнал за настанени чужди граждани в жилище в ж.к. Овча купел-2, били задържани 10 чужденци

07.07.2015 | 16:57 Редактор: Ирина Георгиева
66 нелегални имигранти задържаха на 6 юли вечерта столични полицаи

66 нелегални имигранти задържаха на 6 юли вечерта столични полицаи, съобщи МВР. Униформените екипи били изпратени около 21.30 часа на ул. "Уилям Гладстон" след получен сигнал за настанили се чужденци в изоставена сграда.

На адреса били установени 35 мъже, 20 жени и 11 деца. Чуждите граждани, които по първоначална информация са от Ирак. Те са отведени в полицейски управления и предстои да бъдат предадени на служители от  компетентните институции.  

При полицейска операция, проведена на територията на ж.к. "Овча купел" в рамките на два дни, са задържани други 18 нелегално пребиваващи чужденци.

На 5 юли, след получен сигнал за настанени чужди граждани в жилище в ж.к. "Овча купел-2", били задържани 10 чужденци, в момент докато се качвали в две таксита.

Шофьорите на таксиметровите автомобили и чужденците били отведени в Шесто районно управление. В последствие,  в жилището били установени 8 нелегално пребиваващи - петима мъже, жена и две деца. По първоначална информация, всички отведени от адреса, са от Сирия. 

Чужденците са отведени в полицейски управления, предстои да бъдат предадени на служители от компетентните институции.  

Работата по случаите продължава.