Ангелкова: Италия е партньор не само в областта на туризма, но и в областта на инвестициите

Италия проявява интерес в инвестиции в спа

06.07.2015 | 15:32 Редактор: Ирина Георгиева
Ангелкова: Италия е партньор не само в областта на туризма, но и в областта на инвестициите

Италия за нас е стратегически партньор не само в областта на туризма, но и в областта на инвестициите. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на Туристическия форум България – Италия, предаде агенция "Фокус".

"Приятно ми е да посрещна министъра на културата и туризма на Италия - Дарио Франческини. С Италия имаме много възможности и общи инициативи, които можем да реализираме в туризма. Тя може да ни служи за пример. Имайки вече ново министерство на туризма, обсъдихме с министър Франческини да създадем туристически продукти, както и съвместни инициативи за промотиране на културно-историческия туризъм." - обясни Ангелкова.

"Знаете, че България заедно с Италия и Гърция е на едно от първите места по броя открити артефакти на своята територия. Договорихме се с общи усилия да се преборим да има Съвет на министрите на туризма в ЕС, където да се обсъждат проблемите и различни инициативи свързани с туризма. Особено, когато този сектор е важен и структуроопределящ за голяма част на икономиката. Споделих с него нашата идея за инвестиции в туризма. Италия проявява голям интерес в частта свързана с инвестиции във връзка със спа." - обясни тя. 

"Искам да благодаря на посолството на България в Италия и на всички тези, които положиха усилия да се осъществи днешният форум. Италия за нас е стратегически партньор и в областта на инвестициите. През последните години се наблюдава плавен растеж в сектор туризъм. 14% повече туристи са отчетени за първите пет месеца в сравнение с 2014 година." - каза министър Ангелкова.