Поливните системи сред приоритетите в облагородяването на столичните паркове

Застрояването на парковете е в миналото, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова

04.05.2015 | 16:20 Редактор: Мариета Иванова
Поливните системи сред приоритетите в облагородяването на столичните паркове

Много важна част от проектите за облагородяване на столичните паркове е изграждането на поливни системи, стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности в  Северния парк. Тя допълни, че по този начин става възможно  и „при сухо и слънчево лято София да изглежда красива и зелена до късна есен“, цитира думите й агенция Фокус.

Под думите на столичния кмет застрояването на парковете е в миналото. - „В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, доколкото е останало и доколкото законът ни позволява“.

"Тази година продължаваме със сериозните инвестиции за зелената система в местата за отдих, игра и спорт. Освен в "Северен парк", беше обявена процедура за третия етап на ремонта в "Борисовата градина" като предстои ремонт на настилки, изграждане на тоалетна и детска площадка", поясни столичният кмет. - "На 11 май започват и дейностите на парка на НДК. Там, от миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система. Проектира се и първият етап на Западен парк. Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк "Възраждане", допълни Фандъкова.