Иван Нейков: Решенията за сектор Сигурност винаги се решават в тесен кръг в МС

Очаквам вътрешният министър да сподели какво мисли за пенсионната реформа в сектора, коментира бившият социален министър

04.05.2015 | 20:24 Редактор: Мариета Иванова
Иван Нейков: Решенията за сектор Сигурност винаги се решават в тесен кръг в МС

Решенията за сектор “Сигурност” винаги се решават в тесен кръг в Министерския съвет, коментира в предаването Денят On Air  с водещ Веселин Дремджиев бившият социален министър Иван Нейков. Повод за коментара му стана изразеното несъгласие на синдикатите за сектор “Сигурност” с предложените промени в пенсионната система от Министерството на труда и социалната политика. Очаквам вътрешният министър да сподели какво мисли за пенсионната реформа в сектора, посочи още Нейков.

По думите му  „има достатъчно много икономически аргументи, че системата трябва да е еднаква за всички”.

Той посочи, че системата се „руши”, ако има едни критерии за едни и други за други професии.

Нейков подчерта още, че няма спор, че един човек на 25 години е по-активен в сравнение с друг на 55 и 60 години, но е илюзия, че „ще живеем цял живот с една работа”.

Той също така подчерта, че много пенсионери продължават да работят след като се пенсионират, което по думите му означава, че имат капацитет и се опитват да намерят източници на допълнителни доходи, за да поддържат определен стандарт на живот.