Членовете на АБВ избират лидер на партията

Сегашният лидер Георги Първанов е в оставка, откакто съпартийците му в парламента подкрепиха поемането на държавен дълг от 16 милиарда лева

25.04.2015 | 11:07 Редактор: Георги Стоянов
Членовете на АБВ избират лидер на партията

В партия АБВ днес ще се състои вътрешно гласуване за избор на ръководител. Сегашният лидер Георги Първанов е в оставка, откакто съпартийците му в парламента подкрепиха поемането на държавен дълг от 16 милиарда лева, съобщава БНР.

Още по темата

Първанов е сред кандидатите, измежду които членовете на АБВ ще могат да избират днес по електронен път или с традиционната бюлетина. Другите двама конкуренти за поста са председателят на общинската организация в Русе Стелиян Стефанов и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков.

За председател ще могат да гласуват членовете на АБВ. Те ще могат да пуснат бюлетина в около 1000 избирателни секции в партийните клубове на АБВ в страната, както и по електронен път на страницата на партията в интернет.

В случай на дублиране на двата варианта за гласуване, ще се счита за действителен този с бюлетина, а електронният ще бъде анулиран.

Изборът ще продължи от 9 до 18 часа, като резултатите от него се очакват късно вечерта. Резултатите от гласуването ще бъдат обявени утре на Националната конференция на АБВ.