Калфин готов да се оттегли, ако АБВ поиска

В правителството работя добре, мисля че си върша работата, заяви вицепремиерът

01.04.2015 | 17:27 Редактор: Мариета Иванова
Калфин готов да се оттегли, ако АБВ поиска

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обяви, че е готов да напусне кабинета, ако АБВ вземе подобно решение, предава Dnes.bg.

По-рано през деня възможността за това коментира лидерът в оставка Георги Първанов, като подчерта, че социалният министър ще се оттегли, ако АБВ оттегли подкрепата си за кабинета.

Калфин коментира, че партията му подготвя среща с партиите в управляващата коалиция, на която ще представи исканията си. Сред тях са предварителни консултации по теми, за които ГЕРБ иска подкрепа и по-активни действия по теми от политическата декларация на кабинета.

"Не съм готов да обсъждам всякакви видове вероятности. В правителството работя добре, мисля че си върша работата, но съм представител на АБВ. Когато се вземе политическо решение, аз ще го изпълня", каза той на въпроса би ли напуснал кабинета, ако АБВ поиска това.

Калфин се противопостави на коментари, че обществото не приема пенсионната реформа, която той предложи вчера. "Ако беше лесно, досега щеше да е направено", каза той. Министърът беше категоричен, че ако сега не се направи нищо, след десет години доходите от пенсия ще бъдат съвсем мизерни.

"Не съм чул някой да казва, че пенсионната система е прекрасна и не трябва да се променя“, допълни още той.