Финансирането на новия стадион във Варна е осигурено

26.03.2015 | 17:00
Финансирането на новия стадион във Варна е осигурено

Компанията "Спортен комплекс Варна" е намерила решение за осигуряване на финансирането на строежа, съобщи на 26 март 2015 нейният изпълнителен директор Марин Митев, пише вестник "Черно море".

Спортният комплекс в кв. "Чайка" ще има стадион с 22 000 места, част от които - покрити, паркинг и лятно кино с 4000 места.

Проектът ще бъде готов до април-май. Възложен е на арх. Вълканов /автор на “Лудогорец Арена”/, участвал в изготвянето на първия проект през 2007.

 

Финансирането на следващия етап от строителството на мащабния обект се осигурява чрез продажба на имот от 17 дка, извън сервитута на бъдещото спортно съоръжение.

Подробният инвестиционен проект на съоръжението бе представен за одобрение на заседанието на комисията по “Собственост и стопанство” към ОбС-Варна от Марин Митев.

"Първо направихме летището, сега ще построим стадиона", каза Митев, цитиран от вестник Черно море.

Всички общински съветници от комисията по собственост подкрепиха решението за даване на принципно съгласие за продажба на част от имот 17 дка, включен в актива на “Спортен комплекс” Варна АД, като парите от сделката бъдат използвани единствено и само за продължаване на дейностите по завършването на стадион “Варна".

Стадионът ще бъде готов до 3-4 години.

Спортният комплекс може да се издържа от услугите, които ще предоставя и от прилежащата инфраструктура, която ще бъде изградена в последствие.