Цветанов- изненадан, но не и разочарован от оставката на Вучков

Оттеглянето на вътрешния министър не давало индикации за нестабилност на кабинета

04.03.2015 | 12:58 Редактор: Мариета Иванова
Цветанов- изненадан, но не и разочарован от оставката на Вучков

Председателят на ПГ на ГЕРБ и вътрешен министър в първия кабинет на Борисов- Цветан Цветанов, коментира пред журналисти в парламента, че е изненадан, но не би казал „разочарован“ от подадената оставка на настоящия министър на вътрешните работи Веселин Вучков, предаде БТА. Цветанов допълни още, че преди да се е запознал с мотивите за оттеглянето и да е разговарял с премиера Борисов, думите му по повод оставката би могъл да направи само емоционално изказване.

Цветанов обаче не виждал в акта на силовия министър индикации за нестабилност в кабинета. Затова според него в момента трябва  да се стига чак до такива заключения.

"Ако смятате, че работата на вътрешен министър е лека, има толкова много напрежение, ангажименти, отговорности, виждате, че каквото и да се случи в държавата, винаги се фокусира върху това, че МВР е трябвало да направи еди си какво", посочи Цветанов.

По думите му оттеглянето на Веселин Вучков от поста министър на вътрешните работи в деня на визита на директора на ФБР Джеймс Коми в София е съвпадение.