Министър Ангелкова: Ръстът на турските туристи у нас е около 41%

Има очакван лек спад на туристите от Русия, Украйна и Румъния

01.03.2015 | 11:47 Редактор: Ирина Георгиева
Министър Ангелкова: Ръстът на турските туристи у нас е около 41%

През последните месеци значително се е увеличил броят на турските туристи в българските зимни курорти, а причината за това са облекчените условия за издаване на визи на турски граждани. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Ръстът на турските гости у нас е около 41%, съобщи министър Ангелкова. По думите й има повишение и на туристи от Израел, Гърция и Великобритания в зимните ни курорти. Има очакван лек спад на туристите от Русия, Украйна и Румъния, но той е компенсиран от повечето посещения на граждани от други държави, посочи още Ангелкова.

"Интересът към ски курортите е много голям." - коментира министърът и посочи, че туризмът е индустрия, а страната ни има огромен потенциал за развитието му.

Зимен туризъм трябва да се развива навсякъде – в съществуващите курорти и да се развиват нови, стана ясно още от думите на министъра. Тя беше категорична, че правителството ще работи в тази насока и ще включи и развитието на курортите в Стара планина в своята стратегия.

Ангелкова повтори своята подкрепа за втори лифт в Банско, чието строителство е „необходимата стъпка” за развитието на туризма в страната.

Николина Ангелкова е в Банско, където се провежда кръг от Световната купа по ски.