Стоян Мавродиев не смята да подава оставка

КФН, според него, работи перфектно

29.01.2015 | 16:04 Редактор: Мариета Иванова
Стоян Мавродиев не смята да подава оставка

Политиците имат право да правят политически декларации-  нямам намерение да ги коментирам. Така председателят на Комисията за финансов надзор коментира пред журналисти искането от страна на Реформаторския  блок да подаде оставка, предава БТА.

Мавродиев присъства на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и  финанси, на което се изслушва ръководството на КФН.

Не съм съгласен с нито едни от мотивите в искането за оставка, те не отговарят на фактите и на  нашите правомощия, няма как да приема нито един от тези мотиви, каза Мавродиев. По думите му КФН работи перфектно. - „Свършили сме си работата пунктуално, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които  наблюдаваме“, подчерта Мавродиев.

„Няма причина да си подавам оставка, защото оставка се подава за  недобре свършена работа. За добре свършена работа-институциите трябва да получават политическа подкрепа, а  не обратното,“ коментира той.

Мавродиев подчерта, че КФН изпълнява законите, такива каквито са гласувани от парламента. Той посочи,  че Комисията многократно е правила предложения за промени в сферата на пенсионните фондове, но те не  са били приети.

На въпрос има ли гнили ябълки в пенсионните фондове, Мавродиев отговори отрицателно и препоръча  да не се създават проблеми там, където те не съществуват.  

Още за изслушването на ръководството на Комисията за финансов надзор пред парламентарната бюджетна комисия

в репортажа на Борислав Петров: