Air Berlin започва код-шеър полети с Bulgaria Air

22.12.2014 | 10:15
Air Berlin започва код-шеър полети с Bulgaria Air

От 14 януари 2015 Air Berlin  и българският национален превозвач Bulgaria Air ще предлагат код-шеър полети по избрани европейски маршрути.

Air Berlin ще постави своя код на полетите на Bulgaria Air от Берлин, Франкфурт и Виена до София, с което въвежда непрекъснати полети за пръв път от Австрия до българската столица.

Bulgaria Air също така планира да приложи своя FB код на полети от мрежата от маршрути на Air Berlin: в бъдеще вътрешните полети в Германия от Берлин – Тегел до Дюселдорф, Кьолн, Франкфурт и Щутгарт ще имат допълнителен полетен номер.

От средата на януари директните полети на Air Berlin от Берлин до Копенхаген, Стокхолм, Гьотеборг и Хелзинки също ще летят с кода на българската авиокомпания.

Благодарение на новото код-шеър споразумение пътниците от София могат също да се възползват от удобни свързващи полети по мрежата от маршрути на Air Berlin, например до Чикаго, Ню Йорк и Абу Даби.

Стефан Нагел, старши вицепрезидент на Съюзи и сътрудничество в Air Berlin заяви:

„Радваме се да приветстваме Bulgaria Air като нашия двайсети код-шеър партньор. Нашите гости ще се възползват значително от увеличението на полетите и от връзките между полетите по европейски и далечни маршрути”.

Със стартирането на код-шеър полетите в средата на януари всички полети по мрежата от маршрути на Air Berlin до и от България ще се извършват от Bulgaria Air,

Пътниците, които вече са резервирали полет с Air Berlin по маршрута Берлин – София, ще бъдат прехвърлени на новите код-шеър полети.

За Air Berlin

Air Berlin е една от водещите авиокомпании в Европа и лети до 171 дестинации в цял свят всяка година. Втората по големина авиокомпания в Германия е превозила повече от 31.5 милиона пътника през 2013.

Air Berlin предлага глобална мрежа от маршрути чрез стратегическото си партньорство с Etihad Airways, която има 29,21% дял в Air Berlin и чрез членство в авиационния съюз Oneworld.

Топбонус, програмата за лоялни клиенти на Air Berlin е една от водещите програми в Европа с повече от 3.5 млн членове.

Air Berlin оперира код-шеър полети в цял свят съвместно с 20 авиокомпании.

Флотата й е една от най-модерните и екологично ефективни в Европа.

Заедно с други авиокомпани, Ethihad Airways е част от Ethihad Airways Partners - нов бранд, с който Etihad е обединявала съвместни дейности от края на 2014.

За Bulgaria Air

Bulgaria Air е националният авиопревозвач на Република България.

Основна цел на авиокомпанията е да предлага на своите клиенти услуги по въздушен превоз с най-високо качество, комбинирани с традиционното българско гостоприемство на борда на самолетите.

Авиокомпанията извършва редовни полети от Варна и София до 28 основни градове в Европа и Близкия Изток, чартърни и бизнес полети по заявка до над 100 дестинации.

Заедно със своите партньори, Bulgaria Air предлага на клиентите си възможност за пътуване до над 400 градове в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Bulgaria Air е авиокомпания, известна със своите традиции, към които се прибавя непрестанният стремеж към предлагане на още по-качествени услуги, предоставяни чрез нови, сигурни и комфортни самолети.