Един човек е загинал при взрива в Мъглиж

Инцидентът е станал в производствена база за пиротехнически изделия на фирма в района на града и завода на "Арсенал"

19.12.2014 | 14:30 Редактор: Мариета Иванова
Един човек е загинал при взрива в Мъглиж

Един мъж е загинал и трима са тежко пострадалите след взрив днес в завода на "Балиста" в Мъглиж. Това обяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предава БТА. Той посети мястото на инцидента заедно с директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност" Николай Николов и областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Тримата се запознаха с обстоятелствата около взрива днес по обед и разговаряха с близки на
пострадалите.

Националната следствена служба ще разследва инцидента, информира окръжният прокурор Дичо Атанасов.

След взрива всички работници са евакуирани, с тях сега разговарят психолози.

Сигналът за случилото се е подаден в 11.27 часа и по първоначална информация става въпрос за технологичен взрив.

 "Хората са евакуирани, районът е отцепен. Осигурява се вече извозването на лицата, които са работили в завода, с тях ще работят психолози. Там, където е необходимо, мястото се запазва с цел първоначално осигуряване на всички мерки за безопасност и чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия“, посочи Светлозар Лазаров,цитиран от Dnes.bg. Лазаров пътува към мястото на взрива.

От министерството на здравеопазването посочиха, че в болницата в Стара Загора са транспортирани две жени - на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото. Двете са обработени и ще бъдат транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”. Спешен екип от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ и на мъж на около 40 г. с наранявания на мястото на взрива. Той вече е транспортиран в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Николай Николов и Тодор Гребенаров - директор на ГДОП, пътуват към мястото на взрива в град Мъглиж.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух също пътува към мястото на взрива край град Мъглиж.

Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, съобщиха от МОСВ.