Италианската и френската търговска камара със съвместен предколеден концерт

21 произведения от Белини, Верди и френският композитор Шарл Гано бяха звучаха на предколедния концерт.

01.12.2014 | 21:46 Редактор: Пролетина Съботинова
Италианската и френската търговска камара със съвместен предколеден концерт

Произведенията бяха изпълнени от шест български солисти съпроводени от оркестъра на Софийската опера.  Идеята на концерта е да промотира България, извън бизнес средата и предприемачеството.

"Това е призив към правителството, към бизнеса и към цялата българска общност, с който искаме да покажем, че тук няма само чалга, а имаме и хубава, оперна музика. И като президент на  френско българска камара намирам, че концертът е един прекрасен начин да приключи годината" , заяви президентът на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Дюлае.

Masterpece of World Opera е продължение на културните събития, които Италианката търговска камара организира в България през последните 4 години. 

"Тази година решихме да го организираме съвместно с нашите приятели от френската камара, защото с тях работим успешно в различни проекти, както в търговско икономическия сектор, така и в културната сфера. Както знаете предприемачеството и културата вървят ръка за ръка, паралелно и ние искаме просто да продължим да правим такива събития всяка година и точно затова организирахме Masterpece of World Opera", допълни и президентът на Италианската търговска камара Марко Монтеки.

Диригенът на концертът бе маестрото Лучано ди Мартино, познат на сцените в Германия, Италия, Франция, Русия и САЩ.